Diyarbakır’da Dubai Çikolatası Çılgınlığı

Dikeyeğraf Pastaneleri Diyarbakır’da Dubai Çikolatası Üretiyor

Diyarbakır’daki Hacıbaba Pastaneleri, günde 500-600 adet “Dubai çikolatası” üreterek yoğun talebi karşılıyor.

Son zamanlarda Türkiye’de popüler olan Dubai çikolatası tüketimi her geçen gün artıyor. Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, Dubai çikolatasının artık çiçekçilerde dahi satılmaya başladığını belirtti. Bu ürünün hammaddesini işleyenin pastane sektörü olduğunu vurgulayan Elaldı, “Ana malzemelerinin orijinali bizde. Çikolatasını da yüzde yüz Belçika çikolatasını kullanarak insanların hizmetine sunmuş bulunmaktayız. İç harç olarak fıstık ve kadayıf bizim ürünümüz. Bunun yanında özel reçetelerimiz dediğimiz içine bıraktığımız bazı ürünlerimiz de var. Yeni başlamamıza rağmen Allah’a şükür yetişmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Üretim sorumlusu Sinan Turfan ise kullandıkları çikolatanın birebir Belçika çikolatası olduğunu ve harcını fıstığın kendilerinden elde ettiklerini belirtti. Bir Dubai çikolatasının hazırlanışı ve tezgaha gelişinin ortalama 3-4 saat sürdüğünü anlatan Turfan, “İlk aşama birinci kabuklama yapılır, dolaba atılır. Dinlendikten sonra iç harç bırakılır, iç harçtan sonra alt tabaka bırakılır ve dolaba atılır. Dolapta yaklaşık 2 saat bekletilir, ondan sonra kalıplardan çıkartılır ve şubelerimize gönderilecek şekilde hazırda bulundurulur. Bunun düzgün muhafaza edildiği takdirde raf ömrü rahatlıkla 1 ay diyebiliriz. Şu anda da ciddi bir rağbet var. Günlük yaklaşık 500-600 adet satılıyor” şeklinde konuştu. – DİYARBAKIR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir